TRAVIS PASTRANA BEBIZONYÍTJA, HOGY MÉG MINDIG Ő A LEGSZÉLSŐSÉGESEBB SPORTOLÓ

Főoldal / Hírek / Travis Pastrana bebizonyítja, hogy még mindig ő a legszélsőségesebb sportoló

TRAVIS PASTRANA BEBIZONYÍTJA, HOGY MÉG MINDIG Ő A LEGSZÉLSŐSÉGESEBB SPORTOLÓ

A Nitro Circus turné Ausztráliában döngeti a falakat. Travis Pastrana itt is megmutatta, miért ő még a legvakmerőbb sportoló. A legendás Ikon "összetörik" egy Josh Sheehan -nal szinkronizált dupla hátraszaltó kísérlet közben, majd BMX -re pattan és megcsinál egy előre szaltót.

DUPLA HÁTRASZALTÓ KISÉRLET SZINKRONBANVIDEÓ MEGTEKINTÉSEA világon négy motoros ugrotta meg ezidáig a dupla hátraszaltót. Most Pastrana és Josh Sheehan, minden idők két legnagyobb freestyle motocross versenyzője úgy döntött, hogy egyszerre egymás mellett mutatják be az ausztráliai Gold Coast CBUS Super Stadium-jában ezt a  hihetetlen trükköt. Szombaton este telt ház előtt egymás mellett, összeszinkronizálva megcsinálták a dupla hátraszaltót.

 

Pastrana már évek óta nem adja elő, így a világ legveszélyesebb trükkjének a kockázati tényezője hatalmasra emelkedett és Sheehan-nal is csak pár méterre voltak egymástól.  A bemutató előtt is csak egyszer próbáltak, viszont együtt még soha.

 

Pastrana 2006-ban került be a rekordok könyvébe, amikor a világon elsőként megugrotta dupla hátraszaltót, akkor tökéletesen sikerült. A mostani ugrásnál Travis földre érkezése nem volt fájdalommentes, de ahogy forgatta a motort a levegőben, az elképesztő volt.

 

Az adrenalin dogozott Travis-ben és azonnal felállt, teljesen váratlanul megragadott egy BMX-et, felment a közel 5 méter magas rámpa tetejére és élete első BMX előre szaltóját megcsinálta, a nézőtéren a teljes döbbenet honolt. Ezért is ő a világ legszélsőségesebb sportolója.

 

"A Nitro Circus arról szól, hogy kitoljuk határainkat, kockázatokat vállalunk - még akkor is, ha csak magunknak kell megmutatni. Nagyon hosszú ideje nem próbáltam a dupla hátraszaltót, úgy éreztem most újra eljött az ideje. Az érkezés nem jött össze fájdalommentesen, a hátam nagy ütést kapott, de azt akartam, hogy a nézők lássanak valami különlegeset." - mondta Pastrana, és mi azért reménykedünk, hogy a budapesti előadáson újra megpróbálják Sheehan-nal és itt az érkezés is sikerül majd.

 

Josh Sheehan, a világ legjobb  FMX versenyzője és az aktuális X Fighters bajnok is történelmet akar írni, akár csak Pastrana 2006-ban. Jelenleg ő az egyetlen, aki rendszeresen bemutatja és gyakorolja a dupla hátraszaltót, az előadás után bejelentette, hogy a cél a tripla hátraszaltó lesz, amit az európai turnén már be is akar mutatni!

 

"Látva Travist, ahogy felállt a balesetéből, az elképesztő volt"  - mondta Sheehan. - "Kezdjük azzal, hogy én voltam teljesen rákattanva,  hogy menjünk együtt, én akartam ugrani azzal a fickóval, aki először írta be magát ezzel az ugrással a történelembe. Ennek az embernek van mersze, esés után rögtön felmegy 5 méter magasra és nyom egy újabb ugrást! Ez irreális! Ez teljesen felpörgetett engem és meg kell csinálnom a hármas ugrást! “ - jegyezte meg Sheehan.

 

Nitro Circus Live folytatja maratoni 2015 -ös világkörüli turnéját, április 24-ig Ausztráliában, majd visszatérnek Amerikába tizennégy előadásra. A Nitro Circus - Moto Mayhem május 29. - június 26. között kilenc európai nagyvárosban, köztük Budapesten is bemutatja hátborzongató trükkjeiket!

 

TRAVIS PASTRANA ÉS A NITRO CIRCUS
„Lélegzetelállító show a világ legbátrabb és legőrültebb technikai sportolóinak izgalmas trükkjeivel.”
 
Ezt ígéri a Nitro Circus, amely az idén nyáron először látogat Magyarországra. Az előadás különleges élményt ígér a motorsport szerelmesei számára, de azoknak is, akik egyszerűen „csak” szeretnek borzongani mások bátorságán. Az est szenzációját kétségtelenül a freestyle motocross királya, a világsztár Travis Pastrana – az X-Games (amit az extrém sportok olimpiájának is szoktak nevezni) tizenhétszeres érmese – jelenti majd, aki a magyar közönség előtt is megcsillantja tudását. Pastrana mellett olyan állócsillagok is vállalták a szereplést, mint Josh Sheehan, a dupla hátraszaltó mestere, az X-Fighters bajnoka, vagy az X-Games győztes Adam Jones, Blake “Bilko” Williams és Sam Sinclair. A BMX szerelmeseiről sem feledkeztek el a szervezők. Olyan bringások érkeznek az eseményre, mint Dusty Wygle, vagy éppen Ethen és Gavin Godfrey. A sportolók ezúttal a levegőben törnek egyre magasabbra és távolabbra, s teszik ezt olyan sebességgel, mint előttük még senki.

VISSZA A HÍREKHEZ

HELYSZÍN ÉS IDŐPONT

Groupama Aréna, 2015. JÚNIUS 14.

Részletek megtekintése itt!

 

 

 

 

 

 

Jegyek kaphatók a www.tex.hu oldalon, a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában!
 
További információk az eseményről
www.budapestjump.com
www.nitrocircuslive.com
www.facebook.com/NitroCircusLiveBudapest
www.facebook.com/NitroCircus