STEFANO FAVARO

Főoldal / Hírek / Újra benzingőzben! interjú Stefano Favaroval

ÚJRA BENZINGŐZBEN! INTERJÚ STEFANO FAVAROVAL

A sikeres üzletembert senkinek sem kell bemutatni motorsport világában.  Stefano többször indult a Dakar-ralin versenyzőként, és ő volt a menedzsere hazánk első gyorsaságimotoros világbajnokának, Talmácsi Gábornak. Majd visszavonult a motorsporttól és a marketing - rendezvény világban ért el sikereket.  A motorsporttól ugyan nem szakadt el teljesen, "rajongóként" minden versenyen, eseményen részt vett az elmúlt időszakban, így nemcsoda, hogy a 2015-ös év legnagyobb durranása egy motoros rendezvény megvalósítása lesz számára.

Magyarországon most először rendeznek egy ilyen nagyszabású motoros showt, mint a Nitro Circus. Honnan az ötlet, hogy elhozza őket a magyar közönségnek?
 
Már több, mint egy év dolgozunk csapatommal a Budapest Jump projekten. Mi egy nagyon pörgés és dinamikus sport rendezvény szervező cég vagyunk. Úgy gondoltam, hogy elsőként egy olyan műsort hozunk el Magyarországra, amit sem a magyar, de még a kelet - európai közönség sem látott. Olyanban gondolkoztunk, ami nagyon "cool és exkluzív" így esett a választás a Nitro Circus Live Show-ra. Az extrem - action sport rajongók világában ez egy ismert brand, olyan, mint az autósportban a Forma1.
 
Milyen előkészületek szükségesek egy ilyen show megvalósításához?
 
Elsőként és ez elengedhetetlen a jó kapcsolatok. Már régóta ismerem személyesen Kurt Nicoll-t, Nitro Circus Live European Tour CEO. Ismeretségünk már régről gyökerezik, ő volt a KTM sport igazgatója, mikor Talmával aláírtuk a szerződést a KTM gyári csapatához. Ebből következik, hogy nemcsak régi, de jó is a kapcsolatunk!Mikor megegyeztünk arról, hogy jönnének Magyarországra is, akkor kezdődött el a tényleges munka. Azaz szerződéskötés - három alkalomra írtam alá velük szerződést, 2015, 2017 és 2019 - minden második évben jönnek Európába turnézni. Ahogy megegyeztünk megalakult a Budapest Jump, összeállítottam egy profi csapatot, úgy érzem ez sikerült. De igazából most kezdődik a kemény munka. Vagyis a teljes rendezvény megszervezése, de ebben is azért olyan szakmai partnerek állnak mellettünk, mint az OSG (Offline Sport Game), akik több éves tapasztalattal rendelkeznek az extrem - action sport rendezvények területén.
 
Elkerülhetetlen a kérdés, hogy gazdasági szempontból, hogy kell elképzelni egy ilyen esemény megszervezését?
 
Amikor kitalálok egy eseményt, rendezvényt, akkor több szempontból közelítem az adott megvalósítandó projektet. Nem elsősorban a pénzre gondolok, hanem hogy lehet nagyon profi és maximális módon megvalósítani, hogy a néző ne csalódjon. Ez elsődleges szempont. A második a helyszín, a Groupama Aréna már maga garancia arra, sikerre van ítélve a rendezvény, hiszen Európa egyik legmodernebb stadionja. Ezek mellett a több éve jól ápolt média kapcsolataimon keresztül, olyan partnereket tudhatok magam mellett, akik szintén sokat hozzátesznek a sikeresség eléréséhez. A megvalósításhoz természetesen szükségesek komoly partnerek, akik nemcsak anyagilag, de szakmai tudásukkal és elszántságukkal hozzájárulnak az eseményhez.
 
Ez egy nagyon komoly költségvetésű Show, ha csak arra gondolunk, hogy Amerikából jönnek, 60 ember. - 30 versenyző, tv stáb, management, staff - 9 db teherautóval, 6 busszal és még 4 kisbusszal utaznak Európán belül. Ők hoznak mindent, motorok, bringák, furcsa járgányok, plusz az épített pályát, fény és hangtechnika, és több tonna saját tűzijáték.
 
Groupama Aréna, ma Európa egyik legmodernebb Arénája, mindenki tudja, hogy a fű a pályán szinte érték. Hogy oldják meg, hogy az a rengeteg föld és homok amiből megépül a Show helyszíne ne tegye tönkre?
 
Természetesen erre is van megoldás, egy nagyon exkluzív védő anyagot fogunk használni, és azzal takarjuk le a gyepet, ahol a Show részére a pályák meg lesznek építve. A Nitro Circus szakemberei nagyon profik és tapasztaltak, így semmilyen probléma nem lesz és a Fradi focisták már akár másnap, ahogy levonult a Show tudnak játszani. :):):)
 
Kollégáiddal egy igazi hadseregnek nevezitek magatokat, hogy választottad ki a csapatodat?
 
Igen, nem véletlenül lett a mottónk, Victor Hugótól, hogy ”CSAK EGY DOLOG VAN, AMI ERŐSEBB A VILÁG ÖSSZES HADSEREGÉNÉL: EGY ÖTLET, AMINEK ELJÖTT AZ IDEJE.” Kollégáim választása mindig azzal kezdődik, hogy minden adott területre keresek egy megfelelő embert, marketing, Pr - Kommunikáció, Event Manager, Adminisztráció és Pénzügy, és ezután csak azokat a jelölteket választom ki, akik szívükben is, mint én érzik a projektet, és annyira fontos nekik is, mint nekem. Nekem nagyon fontos és vízválasztó, hogy ne csak a pénz motiválja őket.
 
Ha mindent össze tudok rakni, akkor tényleg egy erős hadsereg tudunk lenni. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a kollégáim mellett vannak még további profi szakemberek a rendezvény kivitelezéséhez. Ezt úgy szoktam nevezni, hogy "szervező bizottság", itt cégvezetőkről beszélünk. Ebben az egész csapatban én vagyok a tábornok, aki kellő módon folyamatosan motiválja a hadsereget, az egész stratégiát eldönti, hogy lehessünk győztesek egy nagy csatában!
 
Lehet-e ezt majd tovább fokozni? Tervek a Show után? Lehet már tudni róla valamit?
 
Mindig van hova és mivel fokozni. A fejemben már benne van a következő projekt, ezt másképp nem is lehetne csinálni! Az is szintén nagyot fog ütni, de egyenlőre a mostanira koncentráljunk!
 

VISSZA A HÍREKHEZ